Recorda aquest nom: Luka Modric



Ja estem a febrer i, per tant, ja ha arribat l’hora de començar a planificar la nova temporada, amb la qual cosa els grans equips ja estan pentinant el mercat a la recerca del nou crac mundial, que ajudi a pujar un esglaó més, i així poder assolir els objectius del club.

Com que aquest any és any d’Eurocopa, la qual es disputarà a Àustria i Suïssa, el mercat que més es mourà serà el de jugadors europeus que la disputin, els quals podran mostrar-se al món en un gran escenari.

Moltes de les seleccions citades al torneig continental estan en procés de reconstrucció, amb joves promeses apretant fort des de darrere. Molt ha sonat el nom de Karim Benzema, del qual l’Olimpique de Lió n’ha demanat 100 milions d’euros, però no és d’aquest noi de qui vull parlar, sinó de l’altre gran nom del mercat, Luka Modric. El jove jugador, només 22 anys, és un dels noms més repetits a la premsa esportiva de tot Europa. S’ha parlat de Bayern Munich, Juventus, Arsenal i Barcelona entre d’altres, amb la qual cosa ja ens podem fer una idea de la qualitat d’aquest noi. Tant és així que el seu club, el Dinamo de Zagreb, ha dit que no el deixarà marxar per menys de 35 milions d’euros. El preu sembla excessiu, però cal tenir en compte que el jove Luka era capità del seu equip ja l’any passat, amb només 21 anys.


És un jugador tècnic, molt elèctric i amb bon xut amb totes dues cames, cosa que li ha permès mantenir uns registres golejadors dignes d’un gran davanter, tot i actuar a la línia de mitjos. La seva polivalència li permet jugar tant de volant, com de mitja punta o fins i tot d’extrem, ja sigui a una banda o a l’altra, amb un gran rendiment a totes les posicions.

Tanmateix també cal afegir que ja porta 16 internacionalitats absolutes, incloent el partit a Wembley, on Croàcia va deixar fora de l’Euro 2008 a Anglaterra, i que a la sub 21 era la peça clau del seu equip.

Amb aquestes credencials no és d’estranyar que tanta gent el vulgui incorporar al seu club, i podem assegurar que serà un dels noms que més sonarà aquest estiu. De moment, a Barcelona, alguns entusiastes del seu joc no han pogut obviar dos detalls curiosos: el seu dorsal és el 14 i té una similitud increïble amb Johan Cruyff quan era jove. Estem davant d’un altre gran? Només el temps podrà contestar aquesta pregunta.