Projecte per el Barça 2008/2009

Ja hem entrat al més de Març, i és hora de començar a planificar la nova temporada futbolística. Aquest any és especialment complicat fer una planificació a llarg plaç, doncs és any d’Eurocopa, i aquí és on es veuran les qualitats de les possibles noves incorporacions. Tothom sap que aquests tornejos de seleccions són l’aparador ideal pels jugadors que volen canviar d’aires, i també per els clubs que no saben massa que fitxar, i assisteixen a aquesta competició com si fos un mercat, barallant-se pels jugadors de la selecció revelació, i a intentar convèncer els grans cracs de les magnificències dels clubs que els volen incorporar.

El Barça no és una excepció, i ja està preparant el nou projecte. Ara mateix apareixen un munt de noms de jugadors, i més que n’apareixeran. Nosaltres també ens ha fet gràcia intentar esbossar un possible projecte, tot i que com sabeu, aquest any es comenta que hi haurà neteja de vestidor, i per tant, no sabem quins jugadors es quedaran i quins marxaran.

Nosaltres hem preparat un projecte buscant més aviat jugadors que no requerissin un gran desemborsament econòmic, però que poguessin donar-nos un rendiment òptim. Creiem que, sense tenir en compte les possibles baixes, s’han de reforçar tres posicions, i aquestes són: un central, un lateral, i un migcampista.

Per a la posició de central hem escollit l’italo-argentí Fabricio Coloccini, del Deportivo de la Corunya. Creiem que és un perfil més adequat que el del també argentí Garay, ja que és més lluitador i ràpid que el del Racing, i recordar que si ve Garay al Barça, no marcarà gaires gols degut principalment al fet que no podrà xutar ni faltes ni penals, amb la qual cosa perd una bona part del seu potencial com a futbolista. També hem tingut present que el Depor pateix una crisi econòmica, i que a més a més corre el perill de baixar a segona, el que comportaria adquirir un bon jugador a un preu reduït.

Per a la posició de lateral hem escollit l’alemany del Bayern Munich Phillip Lahm, indiscutible tant al seu club com a la selecció. Es tracta d’un lateral amb projecció ofensiva, amb bona tècnica i polivalent, ja que pot jugar de lateral o de volant per qualsevol de les dues bandes. El preu no seria excessiu, uns 12 milions d’euros, si el comparem amb el del brasiler Dani Alves, pel qual el president Del Nido en demana quantitats astronòmiques.

Finalment, la nostra tercera aposta és el danès Christian Poulsen del Sevilla, un jugador fort físicament, que aportaria un plus de treball al centre del camp blaugrana i amb capacitat de creació. En aquest cas creiem que Del Nido no demanarà cap fortuna per aquest jugador, doncs va arribar al Sevilla amb la carta de llibertat, i s’ha especulat amb un preu de 10 milions d’euros.

De les nostres tres eleccions, dues ja tenen experiència a la lliga espanyola, i tots tres han jugat la Champions League, cosa que garanteix que ja estan acostumats als grans escenaris del futbol.

Tot seguit farem una llista de jugadors a tenir present, que podrien servir per cobrir alguna baixa de les que no estan decidides. El nostre primer escollit es Diego Ribas, del Werder Bremen, mitjapunta de sobrada qualitat que seria el recanvi perfecte per Deco. Un altre jugador que tenim molt amb compte és l’argenti Ezequiel Lavezzi, davanter del Nàpols, i que s’ha adaptat bé al futbol europeu. Un altre davanter que ens agrada és l’italià del Vilarreal Giuseppe Rossi, molt jove i amb projecció. Pel centre del camp creiem que De Rossi del Roma seria un excel·lent reforç en cas d’alguna baixa, així com creiem que s’hauria de seguir l’evolució d’Esteban Granero del Getafe, que podria esdevenir un bon jugador. No ens oblidem del planter, ja que tenim Toni Calvo i Thiago Alcantara evolucionant constantment i aviat hauran de fer el salt, ja sigui al primer equip o amb una cessió per foguejar-se a l’èlit. A la defensa hem mirat Pablo Zabaleta i Dani Jarque de l’Espanyol, Martín Demichelis del Bayern Munich i Per Mertesacker del Werder Bremen, tots bons jugadors que podrien jugar un rol necessari en un equip com el blaugrana. Finalment, a la porteria ens agrada Sebatien Frey de la Fiorentina, i creiem que s’hauria de fitxar pel filial el juvenil de l’Atlètic de Madrid David de Gea un bon porter de 2 metres d’alçada.

Doncs aquest seria el nostre projecte, a l’espera del que pugui passar a l’Eurocopa, i a l’expectativa de possibles oportunitats de mercat que sorgeixin per sorpresa.