Yattara, o la màgia del Nadal





Ibrahima Yattara va néixer a Kamsar, Guinea, ara fa 28 anys, i és internacional absolut per aquest país, tot i que també posseeix el passaport turc. Juga al Trabzonspor de la lliga turca des de fa 6 temporades, i aquest Nadal ha vist com se li tornaven realitat els seus somnis d’infantesa de jugar en un gran equip europeu.




El seu nom, desconegut per el gran públic futbolístic està apuntat a la llibreta de la direcció tècnica del Reial Madrid. Això que ara sembla sorprenent és degut a la innocentada del famós article 17.17 i 17.18 del reglament UEFA, que només permet la inscripció al gener d’un jugador que ja hagi disputat la UEFA Cup. D’aquesta manera, l’equip blanc només podrà inscriure jugadors que no hagin disputat cap competició europea aquest any, i els noms que barallava els ha hagut de substituir per d’altres de menys coneguts.




Un dels noms que sona amb més força és el del nostre protagonista, doncs juga generalment d’extrem dret, però també ho pot fer de davanter centre o de segon punta. Si s’escollís inscriure a Lassana Diarra i deixar fora Huntelaar de la Champions, aquest el podria substituir en cas de manca d’atacants. Per aquest motiu, i també perquè Juande no vol veure ni en pintura a Jermaine Pennant, per la seva reconeguda indisciplina, la opció Yattara sembla la més viable. El traspàs hauria d’estar situat entre els 6 i 7 milions d’euros, que és el que demanaria el seu club per desprendre’s d’un titular ara que té opcions clares a la lliga.




Per conèixer una mica Ibrahima direm que és un jugador més aviat petit (175 cm, 67 Kg), que ha mantingut un bon rendiment en aquests anys a Turquia. Aquesta temporada porta 2 gols en 9 partits, i tot i que no destaqui per ser un gran golejador ha marcat 24 gols en les últimes 5 temporades.




És dretà, tècnicament bo i habilidós amb la pilota als peus. Té un bon dribbling i una gran rapidesa, tant en carrera com en l’execució de moviments. Quan té el dia és capaç de realitzar accions espectaculars i molt plàstiques de cara a la galeria, que fan embogir al públic. Ubicat a la banda dreta demostra la seva gran qualitat com assistent, on busca la centrada des de la línia de fons, tot i que a vegades també opta per retallar cap a dins i buscar ell mateix porteria. Els seus punts negatius, a part de l’escassetat golejadora són les contínues lesions, que no li deixen tenir continuïtat i la falta de disciplina en alguns aspectes esportius. No deixa de ser curiós que després de mantenir un bon nivell durant tant temps encara no hagi emigrat de Turquia, o que algun dels 3 grans (Fenerbahce, Galatasaray i Besiktas) no hagi apostat per ell.


Un parell de videos per veure-ho er un mateix:

http://www.youtube.com/watch?v=IjKRHBdhOZ8
http://www.youtube.com/watch?v=wQo1b4fAxu0