Un nou cadell de lleó, Iker Muniaín






Com ja és sabut, Lezama és una de les millors fàbriques de talents per abastir la lliga espanyola, i una bona prova d’això és la última camada de cadells de l’Athletic de Bilbao. Entre ells destaquen Amorebieta, Koikili, Susaeta o Fernando Llorente, tots ells criats a Lezama i amb un nivell suficient com per despuntar a primera divisió, i ajudar l’Athletic a aconseguir els seus objectius.


Però la fàbrica mai no para, i ja arriben nous joves apretant amb força, i el màxim exponent n’és el nostre protagonista. L’Iker va néixer el 19 de desembre de 1992 a Iruña, Navarra. Actualment milita al Bilbao Athletic, però amb 14 anys ja va pujar amb el primer equip, sent un dels més joves de la història.

Muniaín és un jugador petit (1’65m, 58 kg), allunyat del perfil especialitzat en joc aeri al qual ens té acostumat l’Athletic, com ara Isma Urzaiz. S’assemblaria més al perfil de Joseba Etxebarria, i sembla que la seva posició acabarà sent la de mitjapunta o interior dret. Té molta mobilitat a la zona d’atac, acompanyada d’un bon dribbling i molta velocitat, tant de pensament com d’execució. No destaca per ser un killer, sinó per jugar i fer jugar l’equip. Els defectes que encara li resten per polir són la falta de físic i de fons.




Ja des de molt petit destacava, i diversos equips li han anat al darrere. Entre ells el Barça, però els pares de l’Iker van preferir l’oferta del Bilbao degut a les bones referències de tracte que li van donar els cosins del jove Muniaín, els germans Goñi, que també juguen al Bilbao Athletic.

Una bona prova de la immensa projecció d’aquest noi és que ja ha firmat un contracte de fidelitat, pel qual percep uns 60.000 euros anuals, i també té un contracte amb Nike, que li subministra l’equipament esportiu. Amb tot, només podem esperar que pugi aviat al primer equip, i puguem gaudir del seu joc cada cap de setmana.