Repàs a les eliminatòries de la Champions


Sembla que aquest any es trencarà amb la tònica que s’ha viscut últimament del gran predomini anglès a la Champions, ja que en aquesta ocasió, només Manchester United i Arsenal defensaran el seu país a la màxima competició continental. Els sorteig ha deixat uns encreuaments peculiars, que poden originar unes semifinals gens esperades a l’inici de la competició.


Començant pel principi, El Bayern München – Manchester United es presenta com un duel interessant, però la major solidesa i el factor camp fan decantar la balança a favor de l’equip anglès. El Bayern de Van Gaal, encara no funciona com un bloc, cosa que si que fa el Manchester, que a sobre té en la figura de Wayne Rooney l’únic rival creïble a Messi per la pilota d’or.


El duel francès entre Olimpique Lyonnais i Girondins de Burdeus presenta una igualtat increïble. El Girondins va fer una primera fase impecable, sen el millor de tots els participants. A més a més, domina amb autoritat la lliga francesa, i està comandat per un talentós Gourcuff, a part de gaudir del factor camp. Pel que fa al Lió, ve d’eliminar al Reial Madrid amb una molt bona imatge, excepte la primera mitja part del partit de tornada. Al seu favor també hi té la major experiència al màxim nivell europeu d’alguns dels seus jugadors, que en eliminatòries pot arribar a ser determinant. Si m’hagués de mullar optaria que malgrat la baixa d’Alou Diarra al partit d’anada, crec que serà el Burdeus l’equip que sortirà victoriós del duel gal.


L’Inter de Milà – CSKA Moskva sembla l’enfrontament més desequilibrat de tots. L’equip de Mourinho és més consistent en defensa i té punch al davant amb davanters de primer nivell. Per contra, el CSKA té una plantilla molt jove, i greus problemes defensius en moltes ocasions. Però no es pot vendre la pell abans de matar l’animal, i cal recordar que els russos van acorralar al Manchester United a la lligueta, deixant una grata impressió. Si ja han agafat el ritme de competició, doncs estant de pretemporada a Rússia, poden posar en problemes als italians. No obstant això, em decantaré per l’Inter, doncs amb Mourinho a la banqueta la relaxació no és una opció i es de suposar que passaran sense gaires problemes.


Finalment, l’última eliminatòria entre l’Arsenal i el Barcelona es preveu com una de les més disputades però sobretot de les més atractives. Els dos equips són netament ofensius i els encanta tenir la pilota, mimar-la i acompanyar-la suaument cap a la porteria contrària. Els anglesos tindran les baixes de Gallas i Van Persie, mentre que els catalans estaran pendents de l’estat físic d’Abidal i Xavi, juntament amb la visita al Santiago Bernabeu, que pot ser clau per la lliga. El potencial blaugrana, si fa el seu joc, sembla un argument de pes per pensar en la seva classificació però els joves talents de Wenger no es rendiran. Cal recordar que semblaven defenestrats a la lliga i ara estan a només 2 punts del líder. Això si, el joc de l’Arsenal afavoreix perquè el Barça mostri la seva millor imatge, i si això passa, passaran per sobre els anglesos de manera espectacular.


Seguint aquesta línia de raonament, ens trobaríem amb un Barça vestit de groc el 26 de Maig a Madrid, repetint la final de l’any passat amb el Manchester, i a partit únic pot passar qualsevol cosa. Això si, el Manchester ha perdut Tévez i Cristiano Ronaldo, que feien molt temible aquest equip. Sembla que el somni d’aconseguir la quarta Copa d’Europa al Bernabeu és possible.