Un altre galès esquerrà i de qualitat, Gareth Bale

Al nord de Londres estan contents. No només per haver tornat a la màxima competició europea de clubs després de molt intentar-ho, sinó també per altres motius. I un d’aquests motius és la consagració del lateral esquerra Gareth Bale. Segueix alternant la banda amb el camerunès Assou-Ekotto, però quan juga, ja sigui a la defensa o a la línia de mitjos, demostra una solvència que impacta.

Amb 21 anys (16-07-1989), el jove jugador demostra partit rere partit una capacitat física descomunal per pujar la banda, però sempre sense deixar-la desguarnida en defensa. Si aquestes condicions atlètiques ja són molt interessants per la majoria d’equips de nivell, el noi de Cardiff i afegeix una tècnica depurada, amb un gran toc de pilota, tant per centrar com per buscar porteria.

És habitual a les tardes del White Hart Lane veure’l pujar, desbordar i generar perill des de l’esquerra, amb empenta i convicció. Jugant de mig és el complement ideal d’Aaron Lennon, cadascun corrent sobre la línia de la seva banda, obrint el camp per què el gran Luka Modric pugui fer la seva màgia per l’interior. En canvi, si juga de lateral, és preferible que a l’altra banda de la defensa i jugui el croat Corluka, molt més defensiu, per ajudar a compensar les seves galopades.

Però les seves aportacions a l’equip no s’acaben aquí. El gran control de desplaçament que té suposa una arma molt perillosa per a l’execució de lliures directes per esquerrans. La major part de la seva quota golejadora és fruit d’aquesta excel•lent virtut, i és que com ja se sap, qui té un bon esquerrà a l’equip té un tresor.

No sabem quant temps durarà amb els londinencs, doncs ja ha rebut bones ofertes dels històrics europeus, però el que està clar és que si marxa, no serà per quatre rals. Els 7 milions de lliures més variables que va pagar el Tottenham al Southampton semblen un preu molt baix pel que probablement es convertirà en un dels grans laterals dels propers 10 anys.