Diego Ribas, el músic de Bremen

El 28 de febrer de 1985, a la ciutat de Ribeirao Preto (Sao Paulo, Brasil), va néixer un jugador cridat a ser una estrella, Diego Ribas da Cunha, conegut com Diego. Ja de molt jove va demostrar maneres de crack, i als 12 anys fitxava pel Santos, on debutaria amb el primer equip als 16 anys, cosa impensable a l'Europa futbolística, però bastant habitual al continent sud-americà. Aquest debut quedarà marcat a la memòria dels aficionats del Santos, ja que, Diego va formar una parella letal amb el seu compatriota Robinho, portant el seu equip a alçar-se amb el campionat de lliga del 2002.



El 2004 va ésser convocat per disputar la Copa Amèrica amb la selecció del Brasil, sent una peça clau, i marcant a la final en tanda de penals davant l'Argentina, i d'aquesta manera, ajudar al seu país a aconseguir el títol.



El salt al futbol europeu era esperat per tothom, però al 2003 el president del Santos va trencar un acord amb el Totenham Hottspurs quan ja estava tot fet. Malgrat aquesta actuació, ja no es va demorar més el traspàs a un equip "gran", i al 2004, va ser el Porto qui se'l va emportar per la xifra de 8 milions d'euros.


Tal com els hi passa a molts jugadors sudamericans, A Diego li va costar adaptar-se al joc europeu, més físic que el brasiler, i amb molt més sacrifici defensiu. El brasiler no trobava el seu lloc a l'equip mentre Co Adriaanse era el seu entrenador, i el seu rendiment no semblava garantir a l'equip portuguès, gran venedor de jugadors, un sucós traspàs més endevant. Per culpa d'aquesta època d'inestabilitat de joc, Diego no va ser convocat per participar al mundial de 2006, organitzat a Alemanya.
Va ser poc abans del mundial, al maig de 2006, quan es va concretar el seu pas al Werder Bremen, per uns 6 milions d'euros. L'arribada al club alemany va servir de revulsiu pel rendiment del jove jugador, que va superar totes les expectatives. Amb un joc i unes xifres espectaculars (13 gols a la bundesliga el primer any) va conquerir el cor dels aficionats que visitaven el Weserstadion, estadi on juga els seus partits com a local el Werder Bremen.

Aquest salt qualitatiu li va suposar el retorn a la selecció, de la mà de Dunga, que se'l va emportar a disputar la Copa Amèrica del 2007, i tornant-la a guanyar, amb un paper clau del migcampista brasiler, que es va retrobar amb el seu amic i ex-company Robinho.

A l'estiu del 2007 s'ha parlat molt del seu futur, i se l'ha relacionat amb equips com el F.C. Barcelona i el Reial Madrid, però Klaus Allofs es va negar a vendre el talentós mitjapunta, i afirmar amb rotunditat que compliria el contracte que té amb ells, fins el 2010.


El brasiler li agrada jugar de mitjapunta pel centre, el que es coneix com el clàssic 10 de l'equip, amb llibertat de moviments per la creació del joc. És un jugador molt tècnic, però també ha demostrat que se sap sacrifcar pel seu equip a l'hora de defensar i pressionar.

Ha jugat al Santos, Porto i Werder Bremen.