Valladolid - Barcelona, l'hora de Bojan Krkic


Avui ja no hi ha excusa. Davant del Valladolid al Nuevo José Zorrilla, un camp estret, i amb la baixa de Thierry Henry, ha de ser l'hora de Bojan Krkic. El jove jugador de Linyola és la millor opció per arreglar el trencaclosques amb que s'ha trobat l'entrenador Frank Rijkaard.

L'holandès té diferents opcions. La més utilitzada és la del mexicà Giovani Dos Santos, que obligaria a desplaçar la posició de Ronaldinho cap a la de fals davanter centre. A part d'això, el joc del jove jugador del planter necessita de molts espais per poder realitzar les seves ràpides conduccions, i l'escenari d'avui és un camp de dimensions reduïdes. I l'altre punt negatiu d'aquesta opció és que el Barça sortiria al camp amb tres puntes de similars característiques, amb la conducció de pilota cap al centre com a principal recurs. Això provocaria que es topés una vegada i una altra amb la defensa blanc-i-violeta, i deixant molt poques opcions de cara a la creació d'ocasions.

La segona opció és la del jove Bojan, que des d'un punt de vista tàctic sembla la millor. El jugador català és un punta nat, i per tant no s'hauria de retocar l'esquema blaugrana. A part d'això, aquesta tria aportaria al F.C. Barcelona un major repertori d'accions atacants, doncs el seu joc es diferencia molt del dels seus companys a l'atac blaugrana d'avui, Ronaldinho i Leo Messi. El noi de 17 anys és més un definidor que no pas un conductor, i així es complementaria perfectament amb el brasiler i l'argentí.

La tercera via, més improvable, seria la de ressituar Andrés Iniesta a la banda esquerra de l'atac, vist que el jugador manxec mostra un gran rendiment quan més avançat està, i substituïr la baixa d'aquest al centre del camp per l'islandès Eidur Gudjohnsen. Guddy, que ja va sortir de titular davant el Glasgow Rangers a Escòcia i va disputar alguns minuts durant la visita de l'Almeria a demostrat un bon rendiment en la seva posició natural, al centre del camp, on ja va despuntar en el Chelsea. Amb aquesta última opció, el brasiler Ronaldinho també hauria d'ocupar la posició de fals 9, una mica enrederit, per poder assortir de passades els seus companys al davant.

D'aquesta manera, el Barça té diferents solucions per aquest problema, i es que Thierry Henry havia jugat els últims 11 partits de titular, i ja semblava indiscutible en la davantera blaugrana. Entretant esperem l'arribada de l'hora del partit, Rijkaard meditarà sobre les claus que poden obrir l'encadenat que plantejaran ells vallisoletans.