Lehmann, millor a casa



Saltava la noticia fa pocs dies, després de la lesió de Sczesny, substitut del també lesionat Fabianski, que l’Arsenal es decidia a recuperar l’alemany Jens Lehmann per a la seva porteria. El fet no seria especialment rellevant si no fos perquè l’ex Stuttgart estava retirat des del final de la temporada passada.




Per agafar la forma, Arsene Wenger ha estimat oportú que Lehmann, que estava fent pràctiques al club per treure’s el carnet d’entrenador professional, jugués alguns partits amb l’equip reserva. El partit que vam observar encuriosits, com tants d’altres subjectes del món de l’esport, va ser el Wigan – Arsenal, de la lliga de filials.




Poc acostumats a aquesta divisió, vam quedar sorpresos del joc desplegat pels dos equips. Un dels protagonistes va ser el jove Ignasi Miquel, defensor de l’Arsenal reserva, que va ser expulsat molt al principi de la primera part. Es podria pensar que això va condicionar el partit, però veient les situacions de joc que es van donar al llarg del matx sembla excessiva tal consideració.




El joc era entrebancat, les passades generalment imprecises, i Lehmann va aconseguir acaparar tots els focus sobre ell. Ara bé, no tant pel seu debut, sinó més aviat pel seu recital d’errors. I és que un darrere l’altre, les errades anaven arribant, cadascuna més greu que l’anterior. Al final, el partit no va acabar amb golejada degut a la mediocritat dels dos equips. Els joves jugadors van demostrar un pèssim nivell tant tàctic com tècnic, i van deixar clar les raons que tenen els clubs de la Premier per reclutar joves promeses d’arreu del món.




El resum del partit seria, dos gols encaixats amb errors garrafals de Lehmann i derrota de l’Arsenal en un partit mediocre dels dos equips. Un bon exemple, el jove Aliadere, dorsal 9 dels gunners, va errar el que no està escrit, perdent opció rere opció. La conclusió a treure al meu parer és la següent: si el nivell de la lliga de filials és tant baix i Lehmann ha set el pitjor del partit, potser no és una gran idea posar-lo a la porteria del primer equip.


http://www.youtube.com/watch?v=2RU92umyk9c&feature=related