Un breu repàs al Shackhtar que intentarà assaltar el Camp nou

L’equip ucraïnès arriba als quarts de final de la Champions League per primera vegada a la seva història i ho fa amb un balanç molt interessant. Amb els números a la ma ens trobem davant un dels millors equips de la competició aquest any, sinó el millor. La Roma ja va patir a les seves carns el joc dels ucraïnesos i va caure eliminat sense massa opcions de passar.


L’equip que presentarà Lucescu ja ha recuperat la forma després de la parada hivernal i ja té els seus millors jugadors disponibles. L’onze que saltarà a la gespa sembla que si no hi ha sorpreses s’assemblarà bastant al que exposem tot seguit.



A la porteria hi trobarem el titular habitual Pyatov, que ve rendint a bon nivell. El suplent Khudzhamov no té cap possibilitat de jugar a no ser que hi hagués alguna lesió d’última hora. La defensa es preveu que sigui l’habitual, tot i que fa falta veure quin caràcter prendrà aquesta vegada. En general està formada pels centrals Chygrynskiy i Rakytskiy, acompanyats per Rat a l’esquerra i Srna a la dreta. Habitualment els dos laterals són més extrems que no pas defensors però suposem que aquesta vegada seran molt més moderats en les seves pujades. Una altra opció podria ser fer entrar Kucher com a tercer central i donar més llibertat als carrilers, però això suposaria un canvi massa gran de sistema i no és massa factible que sigui l’opció escollida.



Al centre del camp trobem un altre dels dubtes que no estant clars. Primer trobem un doble pivot on el més probable és que hi juguin Hubschmann i Fernandinho. El brasiler va jugar aquest cap de setmana el seu primer partit sencer des de la seva greu lesió contra l’Illichivets Mariupol. En aquest mateix partit va compartir centre del camp amb el seu substitut durant la seva convalescència, l’armeni Mkhitaryan, que ha demostrat estar més que qualificat per sortir de titular. De totes maneres, el fet que el txec Hubschmann descansés indica que aquest serà titular amb Fernandinho, autèntica ànima del joc de l’equip, i Mkhitaryan seurà a la banqueta al costat de l’altra opció, el local Stepanenko. Una opció més defensiva però poc habitual seria renunciar a una de les bandes ofensives i col·locar un trivot format pel brasiler, el txec i l’armeni.



Per davant dels pivots trobem una línia amb tres mitges puntes, l’autèntic perill d’aquest equip. Si l’entrenador no es decideix per res fora del corrent trobarem Willian a l’esquerra, Jadson al mig i Douglas Costa a la dreta. És la línia amb més talent de l’equip, amb jugadors tècnics i ràpids. Un autèntic perill per qualsevol defensa. Alex Teixeira es quedarà a la banqueta esperant la seva oportunitat.



Finalment, l’equip juga amb un sol punta i té tres jugadors per cobrir-lo. En principi el bolivià Marcelo Moreno no té opcions de jugar, i el dubte està entre el croat Eduardo i el brasiler Luiz Adriano. Eduardo va descansar el divendres passat i aquí rau l’arrel del dubte, jugarà ell que estarà més fresc o Luiz Adriano, màxim golejador de l’equip tant a lliga amb nou gols com a Europa. El brasiler va ser substituït i per tant també arribarà fresc, o sigui que ens decantem per Luiz Adriano al estar en un millor estat de forma.



Així doncs, creiem que trobarem un onze format per Pyatov a la porteria, amb Srna, Chygrynskiy, Rakystkiy i Rat en defensa, un doble pivot amb Hubschmann a la destrucció i Fernandinho a la creació, una línia de tres amb Douglas Costa, Jadson i Willian, i Luiz Adriano en punta. És de preveure que els dos laterals pujaran menys que en ocasions anteriors i que Willian i Douglas Costa hauran de fer més ajudes del que estan habituats. Tot el poder ofensiu es jugarà al grup de brasilers de dalt, tot i que és de preveure que a l’anada s’esperaran al darrere a punt per sortir ràpid a la contra. L’objectiu del Shackhtar és no sortir golejat del Camp nou i que tot es decideixi al Donbass Arena.