Elias, una cara nova de Brasil

Elias Mendes Trindade, conegut en el món futbolero simplement com Elias, és un dels nous protagonistes de la nova Brasil de Mano Menezes. El futbolista del Corinthians, que sembla ser que passarà a l’Atlètic de Madrid al gener per uns 7 milions d’euros, va debutar amb l’absoluta el 7 d’octubre de 2010, en un amistós que va guanyar la Canarinha 0-3 davant Iran. De moment porta 3 partits amb la selecció, i si el primer va sortir a la mitja part, els altres dos ja els va jugar com a titular i durant tot el partit.

Es tracta d’un migcampista ofensiu que també pot adaptar-se a la banda dreta, de 1’73 m i 64 Kgs, amb bona tècnica i arribada. A Anglaterra el qualificarien com un box to box, un mig molt complet que recupera, organitza i ataca tot en un. Al Timão era l’encarregat d’executar les faltes que no xutava Roberto Carlos, tasca que ja havia desenvolupat amb èxit al Ponte Preta, el seu anterior club.

Als seus 25 anys porta disputats 154 partits on ha anotat 24 gols, bons números per un jugador de la línia de mitjos. L’últim d’aquests partits va ser l’empat a 1 davant el Goiàs, i que va suposar l’adéu a les opcions del Corinthians de guanyar el Brasileirão, que s’ha endut finalment el Fluminense de Deco, Darío Conca i Fred. El seu palmarès es queda de moment amb un Campionat Paulista i una Copa de Brasil, tots dos aconseguits l’any 2009.

El jugador ha tingut una trajectòria curiosa, doncs en els seus inicis a les categories inferiors del Palmeiras va ser defenestrat i va abandonar la pràctica del futbol, caient en una profunda depressió. Després, i gràcies a uns contactes de la família, va aconseguir una prova al Clube Nautico Capibaribe, que era propietat del ex-jugador colombià Freddy Rincón. Després d’aquesta aventura va passar per diferents equips petits de Sao Paulo fins acabar al Ponte Preta. Allà va triomfar i l’empresa Traffic el va comprar per 475000 euros. Com de costum el va cedir al Corinthians, i ara, després de convertir-se en el motor del centre del camp dels subcampions el venen per 7 milions d’euros. Una altra operació excel·lent de la gent de Traffic.