Fluminense campeão 2010


Aquesta setmana ha finalitzat el Brasileirão 2010, i ho ha fet amb un campió inusual, el Fluminense. Els tricolor s’han imposat al Corinthians en la seva lluita particular per alçar-se amb el trofeu de campió del Brasil. L’equip representatiu de la població rica de Rio de Janeiro ha aconseguit fer vibrar enguany els prop de 3 milions de seguidors que es calcula que té. L’emoció ha estat màxima, i la victòria davant el Guaraní, combinada amb l’empat de l’equip de Ronaldo Nazario amb el Goiàs, han estat determinants perquè el títol viatgés cap a les vitrines del Fluzão. Amb aquests resultats a més a més, el Corinthians cau a la tercera posició, i el subcampionat se l’ha adjudicat el Cruzeiro.


Aquest és un gran èxit per l’entitat, que conquista el seu segon torneig brasiler. El primer datava de l’any 1984, ara fa 26 anys. L’equip que va tocar el cel per primer cop estava format per els següents jugadors: (drets) Aldo, Paulo Victor, Duílio, Ricardo Gomes, Jandir e Branco. (ajupits) Romerito, Delei, Washington, Assis i Tato.


La plantilla del 2010 està formada per noms tant importants com els de Deco, Belletti, Fred o Darío Conca. Aquest últim ha estat designat millor jugador del torneig, segon argentí que aconsegueix tal reconeixement després que “el Apache” Tévez l’aconseguís amb el Corinthians. Els seus 9 gols tot i jugar de mitjapunta esquerrà han estat clau per la seva victòria. L’onze ideal del Brasileirão 2010 és el següent: a la porteria Fabio (Cruzeiro), defenses Mariano (Fluminense), Dedé (Vasco da Gama), Miranda (Sao Paulo), Roberto Carlos (Corinthians), mitjos tenim Jucilei i Elías (Corinthians), Walter Montillo (ARG/Cruzeiro), Conca (ARG/Fluminense). Finalment, com a davanters els escollits han estat Neymar (Santos) i Jonas (Gremio), aquest últim màxim golejador de la lliga amb 22 gols. El guardó al millor entrenador se l’ha endut Muricy Ramalho del mateix Fluminense.