Vagner Love, el retorn dels gols amb amor


Els brasilers han conquerit el món futbolístic, i els seus representants estan repartits per moltíssims clubs arreu del globus, però en molts casos, la seva denominació d'origen els hi juga una mala passada. Jugadors brillants i promeses estel·lars s’han vist afectats per atacs d’enyorança patriòtica, i és que les platges de Copacabana tiren molt. Un noi de prop de 20 anys, sol en un país estrany, amb un idioma desconegut i un clima segurament més fred que el brasiler acaba per no sentir-se a gust i desitja tornar a prop dels seus. Aquesta és la principal raó de la no adaptació de jugadors excel·lents al futbol europeu, conjuntament amb el diferent ritme de joc que es practica als dos continents. Doncs bé, aquesta enyorança va afectar a un altre noi brasiler, Vagner Love.

És sorprenent aquest cas, ja que el brasiler feia anys que jugava a Europa, i semblava plenament integrat a les files del CSKA de Moscou, amb el que fins i tot havia guanyat una Copa de la Uefa, però a l’estiu del 2008 va forçar la seva marxa cap a Brasil. Els russos esperaven poder-lo vendre almenys per un bon preu, però Vagner Love només volia tornar al Brasileirão, i allà no hi ha gaire cash. El van retornar cedit al Palmeiras, el seu anterior equip, on va estar fins al final de temporada brasilera al desembre, jugant 12 partits i marcant 5 gols. Va tornar cap a la freda capital de Rússia, i un cop allà va tornar a negar-se a jugar, i el van cedir aquesta vegada al Flamengo fins a l’estiu europeu. En aquesta aventura va jugar 25 partits i va marcar 12 gols, tenint un paper destacat en la conquista de la lliga per part del club de Rio de Janeiro.

Els dirigents dels CSKA ja no sabien que fer per treure algun rendiment a un jugador que a part de la seva desordenada vida extra esportiva, ara es negava a jugar amb el club que li pagava el sou. Però ves per on, aquest any Vagner Love no ha demanat de marxar, i s’ha posat a jugar amb més ganes que mai. El seu rendiment a tornat a semblar el de anys anteriors, i a la Premier russa porta ja 9 gols en 15 partits, més 2 golets més en 4 partits a la Europa League. Són uns bons números que han despertat rumors sobre un possible traspàs, ja sigui al mercat de gener o al estiu.

El qui ha mostrat més interès ha estat el Chelsea, que amb una davantera envellida formada per Drogba i Anelka necessita recanvis de garanties. A part d’això, Roman Abramovic juga un paper poc aclarit en la directiva del CSKA i podria aconseguir treure el jugador per un bon preu. Des del punt de vista rus, si es presenta una oferta interessant li posaran un llaç i cap a fora, ja que han quedat escarmentats de sobres amb els dos atacs de morrinha que ha tingut. Des de l’òptica dels anglesos, si el jugador es centra, aconseguirien un bon davanter, de només 26 anys però amb àmplia experiència, internacional pel seu país i amb unes habilitats golejadores fora de dubtes. Si veurem el brasiler repartir petons després d'un gol a Stamford Bridge no ho sabem, però si marxa, els 20 milions d’euros segur que cauen a la caixa del CSKA, i si sense Vagner Love van arribar a ¼ts de la Champions League, tampoc el trobaran a faltar en excés.