Humberto Suazo, un crack que no ens deixen gaudir

No deixa de sorprendre com potser que un jugador com el xilè Humberto Suazo estigui encara corrent pels camps de la lliga mexicana. Amb tots els respectes per els equips i jugadors d’aquell país, estic plenament convençut que aquest noi pot jugar i triomfar en un munt d’equips europeus de mitjà-alt nivell.

El “Chupete”, com se’l coneix per terres americanes s’està afartant de marcar gols amb el Monterrey, el seu actual club. Amb ell al camp, els “Rayados” són clars aspirants al títol, el qual han aconseguit en les dues ocasions que el xilè ha jugat la temporada sencera amb ells. L’any passat la van perdre inexplicablement, anant líders, per culpa de la cessió de l’Humberto al Saragossa.

El davanter, de 1’71m i 75 kgs, sempre ha estat considerat una mica rodanxó, però això no li ha impedit marcar 128 gols en lliga entre 2006 i 2010. El seu salt a la fama es va produir amb la Copa Amèrica de 2007, on es va inflar a marcar gols bonics i importants amb la selecció xilena. Al llarg de la seva carrera ha fet campió al Colo-colo, al Monterrey, i al seu pas per Saragossa va deixar 7 gols en 14 partits, venint al mercat de gener, xifra molt bona tenint present que era la seva primera aventura europea.

Amb 29 anys està davant la seva última oportunitat de fer-se un nom a Europa, però sembla que no podrà ser, ja que els amos del Monterrey estan disposats a pagar el que faci falta per quedar-se el jugador que, de moment, és garantia d’èxit per l’equip que l’alinea.